Allround Happiness Photography
Nog Vragen

NOG
VRAGEN?

Zijn er nog andere kosten?

Neen. Ook verplaatsingskosten binnen Vlaanderen en iets daarbuiten zijn in de prijs inbegrepen. Voor huwelijken in het buitenland wordt een vergoeding afgesproken.


Wat is een goede locatie voor een fotoshoot?

Foto’s nemen kan overal, al hebben sommige locaties meer karakter dan andere. Zo zijn vervallen hoeves en oude fabrieken bijzonder karaktervol en kan ook de natuur, zoals een veld of een bos, een fotoshoot verrijken. Een goede locatie biedt mogelijkheden voor verschillende scènes: doorkijkjes, trappen of hoogteverschillen, ze brengen variatie en diepte in de foto’s. Ook wat afwisseling tussen natuur en gebouwen doet het goed. Zelf ken ik heel wat geschikte plekjes, maar jullie suggesties zijn natuurlijk bijzonder welkom.


 Wat bij slecht weer?

Slecht weer is zelden een probleem. Niet enkel een stralende zon geeft mooie foto’s! Ook een regenachtig landschap maakt prachtige foto’s mogelijk, zoals een reflectie in een plas regen, of een scène met toffe paraplu’s. Mooi licht blijft niettemin erg belangrijk en daar ben ik dan ook steeds naar op zoek.


 Ik sta niet gemakkelijk op foto’s. Hoe pak je dit aan?

Mooie beelden komen al snel vanzelf, eenvoudigweg omdat jullie elkaar graag zien. Als fotograaf zit ik niet constant met mijn lens op jullie neus. Ik ga zo onopvallend mogelijk te werk en neem als uitgangspunt dat jullie in de eerste plaats willen genieten van jullie trouwdag. Het is daarnaast mijn rol als fotograaf om de pracht in elke persoon te beklemtonen en uit te vergroten in de beelden die ik maak. Kortom, hoe meer jullie je kunnen toeleggen op elkaar, en niet op mij, hoe mooier de foto’s. Bovendien hebben we vooraf een gesprek, wat een uitgelezen kans is om verwachtingen op elkaar af te stemmen en jullie beter te leren kennen.


 Werk je digitaal of analoog?

Ik werk steeds digitaal. De mogelijkheden van digitale fotografie zijn enorm en de techniek verbetert elke dag. Bovendien werkt digitaal fotograferen veel efficiënter en heb je de verschillende parameters beter in handen.


 Bewerk je de foto’s achteraf?

De foto’s worden niet bewerkt in de zin dat ik geen bewerkingssoftware (zoals Photoshop) gebruik om de beelden te vervormen en de realiteit geweld aan te doen. De foto’s worden wel ontwikkeld aan de hand van de ontwikkelingssoftware Lightroom (een digitale donkere kamer). Ik maak alle beelden immers in RAW-formaat, wat vergelijkbaar is met het vroegere negatieve filmpje. Tijdens de digitale ontwikkeling wordt de helderheid, het contrast en de kleuren van de genomen beelden gecontroleerd en waar nodig aangepast zodat ze de werkelijkheid beter benaderen.


 Kunnen we alle foto’s krijgen?

Alle foto’s krijgen is eerder een vloek dan een zegen. Het behoort tot de opdracht van elke professionele fotograaf dat slechts de meest geslaagde foto’s worden afgeleverd. De foto’s die jullie ontvangen zijn in de hoogst mogelijke resolutie en rechtenvrij, wat wil zeggen dat jullie met de foto's kunnen doen wat jullie willen: printen, doorgeven, vergrotingen laten maken of zelf een album samenstellen.